Първоначално публикувано от aironhight
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
как се тества дозатор - клапан на рейката
Collapse
X
-
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Аз купих тези и монтирах.
Дойдоха от Полша за около 10 дни.
ЛИНК
А за OBD-то кабела ми е стар USB от преди около 7-8 години и няма "CAN шина резистор" вкараха ги в по- новите версии. Ползвам multiecuscan като не избирам протокол ELM а си ползвам K-line/VAGCOM по спомен, само си избирам на кой COM порт да се свържа ако не го хване по default.
А за Bluetooth за пълен достъп през alfaobd трябва да имаш Bluetooth версия v2.1 "ELM advanced" а не както масовите стари Bluetooth v1.5 за по долар.
Пробвах едно от малките сини v1.5, дори му преправях корпуса, че не се събира .. но не стана и четох в alfaowner, много колеги потвърдиха, че това работи:
Поръчах го за 3-4$ и го очаквам скоро.
"OBD II MINI ELM 327 Bluetooth 2.1 Vgate Scan OBD2 / OBDII ELM327 V2.1 Code Scanner supports OBD-II protocols"
Също и удължаващ кабел за OBD към 0.9$ и него очаквам.
"Diagnostic Cable OBD2 Extension Cable OBD2 16Pin Male To 16Pin Female OBD II Connector for OBD2 Diagnostic Tool ELM327 Cable"
Първоначално публикувано от aironhight Покажи съобщениеМоже ли линк за пластините?
Имам и друг въпрос - виждам, че използваш MES. Купих си блутут ELM327 и ми дава грешка, че не може да се свърже с ЕКУ-то. Пробвал съм всички апликации от апстора и на компютъра доста програми. Пробвах и с ELM към USB - същата история. Пробвано на 2 компютъра. Портовете са нагласени (от device manager проверявам на кой порт е и така...), но не работи. С ония малките джиджавки с дисплеи за диагностика се връзва веднага и ми показва грешки и т.н. Тааа - с какъв кабел си и има ли някакви настройки, които пропускам?
Благодаря предварително!Last edited by flipz; d.m.y г., 00:13.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеМоята се свързва с alfa obd demo без проблем, през андроид. Трябва да си на контакт.Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp
Comment
-
Първоначално публикувано от aironhight Покажи съобщениеПробвал съм много различни апликации, включително на телефона и на компютъра. Държа колата на контакт, разбира се...
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Никакви означения на елементите не се виждат от снимката ти.
Провери за електрически свързано съпротивление с означение 101, 111 или 121 между двата означени в червено извода на схемата:
Тези, оградените в зелено са все съпротивления.
---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеВ страницата на multiecuscan има за друга платка, опътване .. не е за тази
Накратко - проблемът не е в адаптерите а в нашите таралясници. Факт е, че такива адаптери нямат проблеми при употребата им в други марки коли.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:20.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от aironhight Покажи съобщение... Та идеята е да махна съпротивлението между пиновете, които си заградил?
Можеш най-напред да премериш съпротивлението между пинове 6 и 14 на конектора:
Ако измериш 100 - 120 Ома, търси съпротивлението и го махни.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:48.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа. Тази схема с отбелязаните в червено изводи има ли надпис отгоре?Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp
Comment
-
Вместо да стане някоя беля с ECU-то на колата и тепърва да си правиш опити .. 3$ толкова ли са много ?
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 21:55 ----------
ecotronic не е проблема само в нашите коли ако изобщо е в тях.
Първоначално, тази шитня я нямаше .. това, че последствие са решили да я слагат на определени коли ...
Или защото ползвам нискокачествена китайска техника
Ето виж по- новите вер 2.1 работят с нашите коли.Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Не ми дава никакво съпротивление между пиновете. Единствено видях, че са свързани с тези крачета на микрочипа и това беше. Между тях не ми дава никаква връзка иииии реших да не си играя на голям електричар и да си поръчам един нов ЕЛМ 2.1 от Китай - дано вече този проработи...Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЩом няма резистор на CAN шината, очевидно не е в това проблемът.
Аз ползвам такъв с премахнато съпротивление. Работи добре.Някакви идеи? Портовете са ми направени, преди да попитате...
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp
Comment
Comment